LAPTOP AS STUDENT’S FRIEND (analitycal exposition)

Posted: 13 Desember 2011 in English

Posting By : Dwiki Novditya Bagaskara Utama

 

Conventionally, students need book, pen, eraser, drawing book, ruler and such other stuff. Additionally, in this multimedia era, students need more to reach their progressive development. Students need mobile keyboards to record every presented subject easily. Of course it will need more cost but it will deserve for its function.

First, modern schools tend to apply fast transferring knowledge because the school needs to catch the target of curriculum. Every subject will tend to be given in demonstrative method. Consequently students need extra media cover the subject. Since there is a laptop on every student’s desk, this method will help student to get better understanding.

Secondly, finding an appropriate laptop is not difficult as it was. Recently there is an online shop which provides comprehensive information. The best is that the shop has service of online shopping. The students just need to brows that online shop, decide which computer or laptop they need, then complete the transaction. After that the laptop will be delivered to the students’ houses. That is really easy and save time and money.

From all of that, having mobile computer is absolutely useful for students who want to catch the best result for their study. Buying laptop online is advisable because it will cut the price. This online way is recommended since online shop also provide several laptop types. Students just need to decide which type they really need.

QUESTIONS :

1. What kind of genre does this text belong to?

      a. Expotition                     d. Narrative

b. Analytical-Expotition   e. Report

c. Descriptive

2. What is the purpose of the text?

a. To persuade the reader about laptop as student’s friend

b. To describe about laptop as student’s friend

c. To entertain about laptop as student’s friend

d. To report about laptop as student’s friend

e. To retell about laptop as student’s friend

3. Which the paragraph refer to arguments?

a. Paragraph 1 and 2

b. Paragraph 2 and 3

c. Paragraph 3 and 4

d. Paragraph 4 and 1

e. Paragraph 1, 2 and 3

4. What tense is mostly used in the text?

a. Simple present perfect tense

b. Simple present tense

c. Simple present continous tense

d. Simple past tense

e. Simple past perfect tense

5. Why modern school tend to apply fast transfering knowledge ?

a. Because it follow the modern tecnology

b. Because it is a self regulation

c. Because it is the provision of education office

d. Because it is obligatory on the modern school

e. Because it needs to cacth the target curirculum

6. Who need extra media cover in the subject?

a. Teachers

b. Children

c. Students

d. Univercity student

e. Professor

7. Is there an online shop which provides comprehensive information?

a. Yes, is it

b. Yes, is there

c. Yes, there is not

d. Yes, there is

e. No, there isn’t

8.What are the advantages of buying a laptop from an online shop?

a. Easy to order

b. Can save time

c. Can save money

d. The price is cheap

e. All correct answer

9. How do the students order laptop from online store ?

a. The students just need to brows that online shop, decide which computer or laptop they need, then complete the transaction

b. The students can go directly to retail outlets

c. The students just need to register their email and account number

d. The students just need to pay in the online shop with the number rekening and wait the laptop

e. The student just need to call the seller to their home

10. What is the function of the laptop for students ?

a. To play games

b. To chatting

c. To spend free time

d. To catch the best result for their study.

e. For new lifestyle

Answer Key :

1.   B

2.   A

3.   B

4.   B

5.   E

6.   C

7.   D

8.   E

9.   A

10.  D

Komentar
  1. Eusebio Lyng mengatakan:

    Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s